Projektek

Projektek

- Kísérletek napja, természettudományos nap:

Minden évben a természettudományos nap keretein belül megrendezésre kerül a kísérletek délutánja. A nap folyamán külsős előadók tartanak előadást, illetve vetésis diákok mutatnak be kémia és fizikai kísérleteket. Az önkéntes előadó diákokat ötössel jutalmazzák, illetve felmentést kapnak a másnapi számonkérés alól.
Az izgalmas kísérleteket nem csak a fakultációs diákok mutatják be, ezért sokkal könnyebb a megértésük a diáktársaknak. Kémiai reakciókat, mint például az elefánt fogrém készítését, fizikából pedig az elektromosság illetve a hőtan érdekességeit láthatjuk, illetve különféle anyagokat is megvizsgálhatunk például a nem newtoni folyadékot, amit ha erőhatás ér, szilárd halmazállapotot vesz fel.
A nap csúcspontján interaktív előadásokon veszünk részt. Az előadók ijesztő, de veszélytelen kísérleteket, bűvész trükköket mutatnak be: robbantanak, tojást gumilabdává varázsolnak.

De volt már nálunk a Mozgó planetárium is.

- Büfék

Több alkalommal szerveztünk már büfét a Húsmentes hétfő mozgalomhoz csatlakozva.

- Kutyás bemutató - Az állatok világnapja alkalmából Takács Anita és kutyái: Száva és Zengő látogattak el iskolánkba. Ezen a bemutatón megismerkedhettünk az állatok testbeszédével, viselkedésével, valamint, hogy hogyan lehetünk falkavezérek, és hogyan neveljük kutyáinkat jómodorra.

- ÖKO-varrós és kézműves délután - Az iskolai programok sorában ebben az évben újdonságként először rendeztünk meg egy öko-varrós kézműves délutánt, ahol zöldséges zsákokat és textil sminklemosó korongokat varrtunk a diákokkal. Minden újrahasznosított anyagból készült, akárcsak a naptárakból kialakított könyvjelzők.

Külső kapcsolataink

- Állatkerti vetélkedő - Október 4-én, az állatok világnapja alkalmából minden évben megrendezésre kerül a Veszprémi Állatkertben az általános iskolások számára egy vetélkedő. Ennek lebonyolításában segítünk, mi, vetésis diákok, mint állomásvezetők.

- Pannon Egyetem: klíma előadás - A témanapok keretében 2 színvonalas előadást hallgathattunk meg a klímakonferencia nevet viselő rendezvényen. Dr. Gelencsér András a globális éghajlatváltozásról és Dr. Szalay Tímea tartott előadást.

- Üzemlátogatás - Ekkor látogattunk el a nemesvámosi Pheiba Kft. tökmagsajtoló üzemébe, ahol a munkafolyamatokba is bepillantást nyertünk és egy kostolón is részt vehettünk.

- Hatesz - Kapcsolatot tartunk a HATESZ civil környezetvédelmi szervezettel, akiknek segítettünk már bozótirtásban és tanösvény tisztításban is a Tiszafás területén.

- Kórház látogatás: PIC - A biológiás diákjaink betekintést nyerhettek a megyei kórház Perinatális Intenzív Centrumának működésébe. Az előadások mellett a koraszülöttekkel foglalkozó pszichológussal, gyógytornásszal és gyermekgondozókkal is beszélhettünk.

© 2016 Vetési Albert Gimnázium, Természettudományos Munkaközösség
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!